Hlavní obsah

Boj o Prahu zatím vede ANO před TOP 09, ODS je na 10 procentech

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Po sečtení bezmála 90 procent volebních okrsků vede v hlavním městě hnutí ANO před TOP 09. S odstupem následuje ČSSD, Trojkoalice zelených, lidovců a STAN a ODS.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kandidátka na primátorku hlavního města Adriana Krnáčová dorazila do volebního štábu hnutí ANO.

Článek

ANO v metropoli vítězí se ziskem 22,26 procenta, druhá TOP 09 má 19,96 procenta. Průběžné výsledky dávaly po sečtení poloviny okrsků ČSSD i Trojkoalici po 11 procentech a ODS 10,8 procenta (v roce 2010 to bylo 23 procent).

Z dalších stran získali komunisté průběžně 6 procent, Piráti 5,3 a Svobodní 3,6 procenta.

TOP 09, která nyní magistrát vedla, se vůči ANO vymezuje a předseda strany Karel Schwarzenberg se vyjádřil jednoznačně. „ANO v Praze říkám ne.” [celá zpráva]

Foto: Petr Horník, Právo

Primátor Tomáš Hudeček během očekávání volebních výsledků.

V metropoli v posledních volbách zvítězila TOP 09, která však nakonec skončila v opozici a na vládě se domluvila ČSSD s ODS. Po roce vlády se na spolupráci dohodla ODS s TOP 09, aby se nakonec TOP 09 domluvila na toleranci rady města s ČSSD.

Sčítání hlasů v Praze jde podobně jako v dalších velkých městech velmi pomalu a očekává se, že  konečné výsledky by měly být známy až v neděli nad ránem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám