Hlavní obsah

ANO si chce ohlídat vytváření koalic ve 47 městech

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedení ANO si chce dohlédnout na vytváření případných koalic ve 47 velkých městech. Novinářům to v sobotu řekl předseda hnutí Andrej Babiš.

Andrej Babiš o koaliciVideo: Novinky

 
Článek

„Vytipovali jsme si 47 měst, u kterých chce být vedení informováno dopředu při vytváření koalic v zastupitelstvech,“ uvedl Babiš. Podle svých slov chce předejít tomu, aby došlo k poškození hnutí.

Ministr financí dál řekl, že dosavadní výsledky jsou pro ANO pozitivní, ocenil, že by se do druhého kola voleb do Senátu mohlo probojovat až 13 z 26 kandidátů hnutí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ANO Andrej Babiš v obležení novinářů

Potvrdil také, že ANO má ambici získat deset senátorů, tedy alespoň o jednoho více, než chce premiér Bohuslav Sobotka a jeho ČSSD. „Volby jsou střet našeho hnutí s tradičními stranami,“ doplnil Babiš.

Vůdce je pouze Kalousek

Babiš reagoval na kritiku TOP 09 a jejího předsedy Karla Schwarzenberga. Odmítl, že by ANO bylo vůdcovským hnutím.

„Pan Schwarzenberg by se měl rozpomenout, jak vznikla TOP 09. Pokud je nějaký vůdce, tak je to Kalousek a pan Schwarzenberg je jeho maskot. ANO je demokratické hnutí,“ uvedl Babiš.

Na dotaz, zda vylučuje v Praze koalici s TOP 09, odpověděl: „Dopředu jsme nevylučovali žádného partnera, to pan Hudeček vyloučil koalici s námi.“

Reklama

Výběr článků

Načítám