Hlavní obsah

Passer bude muset zaplatit úvěr ze svého

Praha

Výsledky pomalu sčítaných hlasů v Praze ukazují, že na mandáty v městském zastupitelstvu může hnutí Pro Prahu zapomenout. Oblepilo přitom celou metropoli svými slogany, a to se značným předstihem před ostatními. Lídrům patrně zbydou dluhy, ačkoli pro blízké developera Radima Passera nemusí jít o zásadní problém.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Tváře hnutí Pro Prahu − (zleva) právník Karel Fischer, starostka Šeberova Petra Venturová a starosta Kolodějů Zbyněk Passer.

Článek

Jeho bratr, lídr celoměstské kandidátky hnutí Zbyněk Passer, který dosud vládl v pražských Kolodějích, tvrdí, že kampaň stála asi 10 miliónů korun. Toto číslo se vzhledem k rozsahu kampaně zdá ale podhodnocené.

K nákladům na kampaň adeptů na starosty jednotlivých městských částí se nezná, adepti na starosty budou patrně muset sáhnout do své kapsy.

Primárním zdrojem peněz na kampaň měly být podle starosty Koloděj příspěvky za mandáty v pražském zastupitelstvu. „Vzali jsme si úvěr 4,7 miliónu korun, který se má splácet pět let,“ řekl Právu Passer. A když žádné nebudou? „Museli bychom se na 4,7 miliónu složit. Je to něco, s čím také musíme v principu počítat,“ dodal Passer.

Hnutí patrně zaznamená částečné úspěchy v některých částech Prahy. Tam se patrně zakope do příště. „Jde o to, abychom Pražany během čtyř let přesvědčili, že jsme subjekt ne jen na jedno volební období,“ shrnul Passer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám