Hlavní obsah

Znovuzvolení Klause mají prosadit špičky ODS

Právo, Novinky, gö, luk, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Širší vedení ODS se v sobotu sešlo v Kladně. Diskutovalo o řadě témat včetně prezidentské volby. Byl vytvořen vyjednávací tým, jenž má prosadit znovuzvolení Václava Klause. Hovořilo se i o personálních změnách v hlavní kanceláři ODS a tedy i o novém mluvčím strany. Jeho jméno vedení ODS nesdělilo, podle informací Práva jím má být publicista Milan Bouška.

Článek

Ve vyjednávacím týmu, který má u poslanců a senátorů Václava Klause prosadit, bude předseda ODS a premiér Mirek Topolánek, místopředseda ODS Pavel Bém a předsedové poslaneckého a senátorského klubu.

O mluvčím zřejmě rozhodnuto

"Zabývali jsme se i změnami v hlavní kanceláři ODS. Přijali jsme některé personální změny, o nichž budeme brzy informovat," odpověděl místopřeseda ODS Pavel Bém na otázku ČT, zda se rada zabývala i jmenováním nového mluvčího strany. ODS postrádá mluvčího už od února. Podle Práva jím bude brzy publicista Milan Bouška. 

Bouška (55) je redaktorem Českého rozhlasu 6. Vystudovaný herec Milan Bouška pracoval v Čs. rozhlasu a v Rádiu Svobodná Evropa. V březnu 2002 byl jmenován šéfredaktorem publicistiky České televize.

V prosinci 2002, po odvolání generálního ředitele Jiřího Balvína, založil Odborovou organizaci ohrožených nezávislých redaktorů a tvůrčích pracovníků ČT. Týden na to jej tehdejší šéf zpravodajství, nynější generální ředitel Jiří Janeček, z funkce odvolal. Bouška tehdy v rozhovoru pro Právo uvedl, že jeho odchod nebyl zcela dobrovolný.

Stávku v ČT na přelomu let 2000 a 20001 Bouška nepodporoval. Naopak jedním ze "vzbouřených" redaktorů byl Martin Schmarz, který nyní působí jako šéf tiskového oddělení Topolánkovy vlády. Bouška opakovaně neúspěšně kandidoval do Rady ČT. Například v roce 2001 jej navrhlo hnutí Mladých konzervativců.

S rozpočtem je rada spokojená

Mezi dalšími sobotními tématy byl vládní rozpočet pro příští rok, který kabinet schválil ve středu. Vedení ODS souhlasí s navrhovaným schodkem 70,8 miliardy korun. Mluvilo se také o rozpočtovém určení daní. Pavel Bém k tomu řekl, že ODS předloží změnu příslušného zákona.

Reklama

Související články

Vláda schválila rozpočet na rok 2008

Kabinet premiéra Mirka Topolánka (ODS) na své středeční schůzi schválil návrh rozpočtu na příští rok. Ministr financí Miroslav Kalousek po jednání vlády...

Výběr článků

Načítám