Hlavní obsah

Zimní pneumatiky mají být v budoucnu povinné všude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka 'zimní výbava', která na vybraných silnicích dovolovala řidičům jízdu pouze se zimními pneumatikami, skončí. Ministerstvo dopravy připravuje zákon, který by řidičům nařizoval použití zimních pneumatik na všech komunikacích v okamžiku, kdy bude silnice pokryta sněhem či ledem.

Foto: Jiří Jíra, Právo

Značka zimní výbava by se měla stát minulostí.

Článek

Povinnost používat zimní pneumatiky bude aktuální od počátku listopadu do konce března a to v případě, že se komunikace ocitnou pod sněhem, případně před nepříznivým počasím bude varovat předpověď počasí. V případě, že bude silnice suchá a ani počasí nebude nepříznivé, měli by poicisté tolerovat i jízdu na letních gumách. Informaci přinesly Lidové noviny.

Vozy do 3,5 tuny budou muset používat zimní pneumatiky na všech kolech, vozidla vyšších hmotnostních kategorií pouzena poháněných nápravách.

Návrh zákona by dle ministerstva měla vláda projednávat v nadcházejících týdnech. Pokud v navržené podobě projede, budou za jeho nedodržení penalizováni řidiči jedním trestným bodem a pokutou do výše až dvou tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám