Hlavní obsah

Zemanovi přeběhlíci v Senátu vytvoří společný klub s komunisty

Senátoři SPOZ Jaroslav Palas a Vladimír Dryml, kteří před časem opustili ČSSD, se dohodli na vytvoření společného senátního klubu s dvojicí senátorů KSČM a bývalým komunistou Jaroslavem Doubravou (Severočeši.cz).

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml

Článek

O vznik klubu usilovali už od loňských senátních voleb, potřebný pátý hlas ale dodal až na sklonku loňského roku Palas. Složení nového klubu v úterý potvrdila jeho budoucí členka a možná i místopředsedkyně Marta Bayerová (KSČM). Vedle ní bude v klubu i její stranický kolega Václav Homolka.

Podrobnosti o fungování klubu včetně zvolení jeho názvu a funkcionářů mají senátoři dohodnout na schůzce, která se má uskutečnit nejpozději ve středu ráno.

Pravděpodobný budoucí předseda frakce Dryml už na stejný den dopoledne ohlásil tiskovou konferenci k založení frakce. Novinkám se k vytvoření klubu nevyjádřil a odkázal na plánovaný brífink.

ČSSD se dalšího odlivu senátorů nebojí

I když se o vzniku frakce v tomto složení mluvilo v souvislosti s Palasovým odchodem z ČSSD loni v prosinci, vytvořena bude teprve po vítězství bývalého šéfa ČSSD a čestného předsedy SPOZ Miloše Zemana v prvním kole prezidentských voleb.

Místopředseda senátorského klubu ČSSD Miroslav Nenutil neočekává, že by v případě Zemanova zvolení prezidentem některý ze senátorů ČSSD přešel do nové frakce. Shodný názor má i senátor a bývalý pardubický hejtman Radko Martínek (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám