Hlavní obsah

Zeman opustil nemocnici. Musel v ní zůstat o den déle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve středu před 11. hodinou opustil Ústřední vojenskou nemocnici (ÚVN) v pražských Střešovicích, kde byl od poloviny září. Na odpoledne má naplánovaná tři jednání na zámku v Lánech. Dopoledne se za ním zastavila v nemocnici také jeho manželka Ivana.

Odjezd prezidenta Zemana z ÚVNVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hlava státu nemocnici opustila před 10:45. Ochranka Zemana vyvezla na vozíku. Před nástupem do přistaveného automobilu novinářům zamával.

Krátce také odpověděl na dotaz, jak se cítí. „Včera mně ještě prodloužili o den pobyt,“ řekl prezident. Zbytek jeho slov na velkou vzdálenost zanikl v hluku přijíždějícího auta.

Program platí

„Dnešní program platí,“ řekl ve středu ráno Novinkám prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Mluvčí ÚVN Jitka Zinke následně potvrdila, že prezident bude ve středu propuštěn.

Foto: Novinky

Odjezd prezidenta Miloše Zemana z ÚVN.

Prezident se má ve středu setkat ve 13 hodin se šéfkou státní kasy Alenou Schillerovou (za ANO), jednat bude poté i s předsedou ODS Petrem Fialou a se šéfem SPD Tomiem Okamurou.

Zeman bude zítra úřadovat v Lánech, uvedl jeho mluvčí

Domácí

Prezident ležel v nemocnici od 14. září, byla to tak jeho nejdelší hospitalizace za dobu působení v prezidentském úřadě.

V nemocnici se za ním kromě manželky zastavil například exprezident Václav Klaus, jenž byl v zařízení také krátce hospitalizován, či kardinál Dominik Duka.

U Zemana byla na návštěvě manželka s dcerou,Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Klaus se vrátil do nemocnice navštívit Zemana

Domácí

Dehydratovaný a mírně vyčerpaný

Podle Hradu šlo o plánovaný pobyt, první oficiální informaci o něm ale jeho zástupci vydali až dva dny poté, co prezident absolvoval vyšetření včetně sonografie nebo krevních odběrů.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v tiskové zprávě uvedl, že vyšetření prezidenta neodhalila žádné problémy, které by hlavu státu ohrožovaly na životě.

Lékaři zjistili, že byl dehydratovaný a mírně vyčerpaný. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a s cukrovkou. Kvůli potížím s nohama začal letos používat invalidní vozík.

Příjezd prezidenta Miloše Zemana do ÚVN 14. září.Video: Novinky

Rozruch nedaleko pokoje, kde leží Zeman. Agresivní muž skončil v psychiatrické léčebně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám