Hlavní obsah

Zeman jmenoval Šlechtovou do čela místního rozvoje

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman jmenoval ve středu na Pražském Hradě Karlu Šlechtovou novou ministryní pro místní rozvoj. Ve funkci nahradí Věru Jourovou (ANO), která by se měla stát českou eurokomisařkou. Šlechtovou nominovalo do funkce hnutí ANO. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ji odpoledne uvedl do úřadu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Prezident Miloš Zeman jmenoval Karlu Šlechtovou ministryní pro místní rozvoj. Vlevo premiér Bohuslav Sobotka.

Článek

Zeman se s Šlechtovou setkal už v pátek a bavili se spolu o její dosavadní kariéře i o představách o fungování resortu. Zeman novinářům řekl, že Šlechtová na něj působila během setkání dobrým dojmem.

Ve středu jí po jmenování pogratuloval a prohlásil, že by peníze z evropských fondů měly jít na investice do kulturních památek. Podle prezidenta by to pomohlo turistickému ruchu a rozvoji stavebnictví, a také by se tak zkrášlila krajina.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Šlechtová už dříve za jednu ze svých priorit označila zachování kontinuity na ministerstvu. Chce se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku nebo práci na stavebním řádu.

Sobotka vytyčil priority

Sobotka při jejím uvedení do úřadu označil za priority resortu analýzu čerpání evropských dotací, změnu stavebního řízení, novelizaci zákona o veřejných zakázkách a řešení problematiky sociálního bydlení.

Šlechtová doplnila i otázky cestovního ruchu a regionálního rozvoje, které rovněž spadají do gesce resortu. O případných personálních změnách v resortu nechtěla nová ministryně zatím hovořit. Počítá nicméně s tím, že bude muset nalézt náhradu za 1. náměstka Daniela Brauna, který odchází s Jourovou do Bruselu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám