Hlavní obsah

Zeman by Prymulu rád viděl v ministerském křesle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman by uvítal, pokud by byl ministrem zdravotnictví opět Roman Prymula. Podle něj je současný šéf resortu Jan Blatný (za ANO) odborníkem na dětskou hemofilii, nikoli na epidemii. Řekl to v rozhovoru na Frekvenci 1. Zeman by také uvítal, kdyby se v Česku očkovalo i ruskou vakcínou Sputnik.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman na snímku z loňského března

Článek

„Uvítal bych, kdyby zůstal ministrem Prymula. Pan Blatný je odborník na dětskou hemofilii, což je dosti daleko od dnešní pandemie. Respektuji ale názor premiéra, který si může vybrat své ministry,“ sdělil prezident.

Na následný dotaz redaktora uvedl, že by Prymulu do funkce jmenoval.

Konec ministra Blatného? Babiš odmítá spekulace o jeho odchodu komentovat

Koronavirus

S informací, že by v čele resortu mohl skončit Blatný, přišla v neděli Česká televize, podle které by v resortu mohl stanout sám premiér Andrej Babiš (ANO) a Prymula by se mohl stát jakýmsi výkonným ministrem.

O chystané výměně v čele resortu ale prezident podle svých slov neví. Ještě před ním také premiér ČTK řekl, že na spekulace nehodlá reagovat. Prymula sdělil, že o tom nic neví a že osloven nebyl.

Má to těžké, komentoval Babiš působení Blatného

Domácí

Prymula byl ministrem již na podzim, a to zhruba měsíc. Odejít musel poté, co v deníku Blesk vyšla jeho fotografie, jak vychází z restaurace na Vyšehradě, která měla být tou dobou kvůli vládním protiepidemickým opatřením zavřená.

Podle ČT Prymula v posledních týdnech navštěvuje jednání vlády. V pořadu též zaznělo, že by se ministrem mohl i oficiálně znovu stát přímo on.

Zeman se chce kvůli Sputniku obrátit na Rusko

Zeman řekl, že se kvůli nedostatku vakcín a množství umírajících obrátí na Rusko, aby i ČR mohla získat ruskou vakcínu Sputnik V: „Obrátím se i na prezidenta Putina s žádostí o pomoc, i když si myslím, že po aféře se sochou Koněva nebude příliš vlídný.“ Za odstraněním stál starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Praha 6 odstranila sochu Koněva. Využili jsme nouzového stavu, připustil starosta

Domácí

Zkritizoval pak lidi, kteří stáli za odstraněním Koněvovy sochy z Dejvic: „Taková vzteklá štěňata nám udělají jeden problém za druhým, jednou je to Koněv, jednou je to přerušení vazby mezi Prahou a Pekingem. A nezapomínejte, že když nám bylo nejhůř, přistálo v Praze 50 čínských letadel.“ Ta dovezla ochranné pomůcky.

Výběr článků

Načítám