Hlavní obsah

Má to těžké, komentoval Babiš působení Blatného

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že doporučení přerušit očkování první dávkou nebylo ze strany ministerstva zdravotnictví správné. Sama očkovací centra v krajích si podle něj umí spočítat, kolik vakcín mají a kolik termínů mohou vypsat. Řekl, že některá prohlášení ministerstva zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) nejsou na místě.

Foto: ČTK

TK po mimořádném jednání vlády

Článek

Blatný podle něj není mediálně zkušený. „Některé jeho výroky nejsou úplně akurátní, je to pro něj nové, taky má to na tom ministerstvu těžké,” řekl. Narážel například na Blatného výroky o obětech covidu. Na otázku, zda má Blatný jeho důvěru, jasně neodpověděl.

Michálek se přel s Blatným o počty mrtvých s covidem

Koronavirus

„Nechápu, proč ministerstvo sděluje tak samozřejmou věc,” řekl Babiš k odpolednímu doporučení ministerstva přerušit očkování. „Všichni umí počítat. Doporučení ministerstva přerušit očkování bylo zbytečné,” řekl Babiš.

"Vznikl z toho úplně zbytečný problém, to mě mrzí a štve a doufejme, že se to nebude opakovat," konstatoval Babiš.

Zastavte očkování první dávkou i rezervace, doporučuje ministerstvo

Domácí

Uvedl, že místa, která si množství vakcíny spočítala, tak nyní nemusí rušit žádné termíny. Většina krajů přestala nebo vůbec nezačala vypisovat termíny pro lidi starší 80 let. Seniorům, kterým byly rezervace zrušeny, se omluvil. Česku se nedostává vakcín a musí dodávky využít na podání druhé dávky těm, co už dostaly první. Jde především o zdravotníky a seniory v pečovatelských domech.

Reklama

Výběr článků

Načítám