Hlavní obsah

Zdravotní stav Jiráskové se zhoršil, dýchá opět přes přístroje

Novinky, Jiří Mach
Praha
Aktualizováno

Zdravotní stav herečky Jiřiny Jiráskové se opět zhoršil, ačkoli dosavadní průběh nemoci nasvědčoval spíše zlepšení. Herečka je opět na dýchacím přístroji. Novinky o tom v úterý dopoledne informovala mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Petra Pekařová.

Článek

"Po víkendovém zlepšení se situace zkomplikovala, zdravotní stav se zhoršil a herečka Jiřina Jirásková je opět na dýchacím přístroji,“ uvedla Pekařová.

Podle ní zdravotní stav herečky dosáhl o víkendu zlepšení a nepotřebovala už ani dýchací přístroj. "Odpovídá na terapii, kterou jí předepsali doktoři,“ sdělila ještě v úterý ráno Novinkám Pekařová.  

Osmasedmdesátiletá populární herečka byla do nemocnice před týdnem přijata ve vážném stavu. "Jednalo se o náhlou příhodu břišní, přičemž nález byl závažný a pokročilý," uvedla začátkem týdne mluvčí.

Foto: Pavel Kolský , Právo

Jiřina Jirásková na své vinohradské benefici.

Jirásková byla v posledních dvou letech hospitalizována několikrát. Tato operace byla v pořadí už pátá. V Divadle na Vinohradech, jehož členkou je od začátku 50. let, ještě minulý týden zkoušela s uměleckým šéfem Martinem Stropnickým jevištní verzi filmu Federika Felliniho Zkouška orchestru. Premiéra je plánována na 22. října. Roli harfenistky alternuje s novou členkou této scény Lucií Polišenskou.

"Musíme počítat s tím, že se budeme muset v dohledné době bez Jiřiny Jiráskové v repertoáru obejít," řekl začátkem týdne ředitel Divadla na Vinohradech Jindřich Gregorini.

Jen málokterý český herec je tak výrazně spjat se jménem scény, na jejímž jevišti vystupuje, jako Jiřina Jirásková s Divadlem na Vinohradech, jehož členkou je od roku 1951. V 90. letech byla i jeho ředitelkou. Dosud na jeho jevišti ztvárnila více než stovku rolí. Často se objevuje i na plátnech kin a na televizních obrazovkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám