Hlavní obsah

Závěr února bude jarní, naměříme až 10 stupňů

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Přelom února a března bude teplotně připomínat spíše jaro. V denních maximech naměříme až 10 stupňů Celsia. Ani přílišné sněhové pokrývky se zřejmě v příštích 30 dnech nedočkáme, sněžit má totiž převážně na horách. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V období od 11. do 20. února bude převládat zataženo a oblačno. Zejména v první polovině dekády můžeme ještě počítat s občasným sněžením. Ojediněle se vyskytnou i srážky smíšené nebo mrznoucí. „Ke konci dekády všeobecně méně srážek a ubývání oblačnosti, místy až na polojasno,“ doplnil ČHMÚ.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od -2 do -8 stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti mohou dosáhnout až -12 stupňů. Naopak přes den se budou nejčastěji pohybovat mezi -3 až 3 stupni, v závěru dekády vystoupají na 0 až 6 stupňů.

Převážně polojasno až oblačno bude zpočátku období od 21. 2. do konce února. Místy se může vyskytnout déšť, pouze na horách budou srážky smíšené nebo sněhové.

V tomto období se výrazně oteplí. V noci naměříme nejčastěji -3 až 3 stupně, přes den zpočátku 4 až 10 stupňů, v úplném závěru měsíce 1 až 7 stupňů.

Podobně vysoké teploty budou pokračovat i v březnu, kdy se budou v dekádě od 1. do 10. března denní maxima pohybovat od 3 do 9 stupňů. Nejnižší noční teploty dosáhnou od 2 do -4 stupňů. Zároveň by měla převládat velká oblačnost s občasným deštěm se sněhem, na horách budou srážky většinou sněhové.

Reklama

Výběr článků

Načítám