Hlavní obsah

Začátek školního roku bude chladný

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek školního roku ve středu příští týden bude chladný. Školáci tak nemusejí tolik truchlit, že prázdniny už skončily. Pak se ale opět trošku oteplí. Právu to řekl ve středu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Foto: npú sychrov

Bezděz obsadí šermíři

Článek

"V sobotu je Svatého Augustýna a podle lidové pranostiky Svatý Augustýn udělá z tepla stín. V příštích dnech nemůžeme čekat žádná vedra. Spíše se budou střídat frontální systémy. Teploty budou podprůměrné a bude víc pršet," řekl Seifert.

V pátek by mělo být oblačno až polojasno s teplotami 17 až 21 stupňů. V sobotu a v neděli bude o něco tepleji. V sobotu se očekává polojasno, na severu oblačno, občas déšť a denní teploty 20 až 24. V neděli by mělo být stejné počasí s tím, že déšť nebo přeháňky budou i v jiných krajích. Teploty budou rovněž stejné, do 24 stupňů.

"Od pondělí do čtvrtka očekáváme polojasno a ojediněle srážky. Na přelomu srpna a září bude přechodně až zataženo s bouřkami a teplotami jen 15 až 19 stupňů. V ostatních dnech to bude 20 až 24 stupňů. Po ochlazení na začátku září ale přece jenom teploty ještě vystoupí na letní, tedy kolem 25 stupňů. Jaké bude ale přesně babí léto se v tuto chvíli říci nedá," uzavřel Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám