Hlavní obsah

Začátek října odstartuje téměř letními teplotami. Pak přijde sešup

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Slunečné počasí s teplotami přes 20 stupňů Celsia slibují meteorologové o nadcházejícím víkendu. S nástupem nového pracovního týdne ale přijde teplotní sešup, kdy začne počasí ovlivňovat studená fronta a teploty prudce klesnou, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„První říjnový víkend bude ve znamení babího léta a odpoledních teplot i přes 20 stupňů Celsia. Od jihozápadu až jihu k nám bude proudit teplý vzduch,” řekla Novinkám Honsová. Ochlazení očekávají meteorologové ale hned po víkendu. „Počasí u nás začne ovlivňovat vlnící se studená fronta,” dodala.

Ve čtvrtek má být polojasno, na východě území zpočátku dne až zataženo, místy přeháňky. Po ránu ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Odpolední teploty se vyšplhají až na 17 °C.

Jasno až polojasno bude také v pátek. Ráno bude chladné, ale odpolední teploty se vyšplhají až k 20 °C.

Hrozí přízemní mrazíky, mohou poškodit úrodu

Domácí

V sobotu bude polojasno, během dne na horách přechodně až oblačno. Po ránu ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Odpolední teploty se mohou vyšplhat až k 22 °C.

Také v neděli bude polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu 18 až 22 °C. Meteorologové také očekávají  zesilování větru, který v nárazech na horách může dosáhnout rychlosti až 70 km/h.

V Evropě bylo letošní léto nejteplejší, v Česku zaúřadoval chladnější srpen

Domácí

V pondělí bude polojasno, vyskytnout se mohou ojediněle i bouřky. Teploty se vyšplhají k 22 °C, během odpoledne se ale začne od západu ochlazovat.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřky. Odpolední teploty budou 12 až 16 °C.

Oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami hlásí meteorologové také na středu. Teploty se budou pohybovat kolem 13 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám