Hlavní obsah

Z pražského Anděla na Smíchov nepojedou tramvaje

Praha

Oprava kolejí zastaví od soboty 15. do soboty 29. srpna provoz tramvají mezi zastávkami Anděl a Smíchovské nádraží v Praze. Cestující budou muset využít metro, případně náhradní autobusovou linku X20. Výluka souvisí s rozsáhlými úpravami v Nádražní ulici a v okolí zastávky Lihovar. Zároveň se opravují koleje mezi nádražím a smyčkou v Hlubočepích.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Výluku si vyžádá oprava tramvajové trati v ulicích Za Ženskými domovy a Nádražní. Práce se uskuteční po částech a s tím budou souviset i změny v tramvajové dopravě.

Linky pojedou pokaždé jinak, neboť rekonstrukce bude rozdělena do několika dílčích etap. Lidé proto musí sledovat informační cedule a počítat s tím, že některé zastávky v oblasti jsou zrušeny, případně přesunuty.

Foto: DPP

Provoz linek v době rekonstrukce.

Výluka kvůli opravám platí nyní v navazujícím úseku v Nádražní ulici. Rekonstruována je tam trať, která bude posunuta kvůli budoucí výstavbě domů blíže k železniční trati. Opravena bude také silnice a chodníky a most přes železnici, u kterého vznikne odbočka na plánovaný Dvorecký most mezi Prahou 5 a 4. Práce v Nádražní začaly loni a potrvají do letošního podzimu.

Praha už ví, jak bude vypadat nový Dvorecký most. Kdy se začne stavět, netuší

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám