Hlavní obsah

Bartoše chce vystřídat Wagenknecht. Z Pirátů je submisivní přívěsek, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do čela Pirátské strany bude na lednovém celostátním fóru kandidovat senátor Lukáš Wagenknecht. Piráti jsou podle něj ve špatné situaci a stává se z nich „submisivní politický přívěsek se čtyřmi poslanci“. Současný šéf strany Ivan Bartoš opětovnou kandidaturu zatím zvažuje, požádal o čas na vyjádření.

Foto: Novinky.cz s Právo a Profimedia.cz

Článek

„Nyní jsme v situaci, která podle mě není dobrá. Stává se z nás v posledních týdnech submisivní politický přívěsek se čtyřmi poslanci. Při jednoduchém spočítání našeho vlivu ve Sněmovně a jeho promítnutí k naší síle ve vládě je to logické,“ uvedl na Pirátském fóru Wagenknecht.

Odvolací soud zrušil omluvu Babiše Wagenknechtovi kvůli výroku, že je psychopat

Krimi

Současně se senátor obává, aby se celostátní politika a výsledky voleb neodrazily do výsledků komunálních voleb v příštím roce.

„Hlavním důvodem, proč jsem se rozhodl kandidovat, je naše budoucnost. Cítím, že volby nejenom příští rok budou velkou výzvou. Ustát je bude hodně těžké. Riziko, že na tom budeme ještě hůře, je vysoké,“ napsal ke své kandidatuře.

Za svá hlavní témata označil omezování cenzury a svobodu slova, transparentnost a omezování korupčních příležitostí ve veřejném sektoru či podporu drobných a středních podnikatelů.

Piráti a Starostové nevzdávají boj o další poslanecké křeslo. Obrátili se na Ústavní soud

Domácí

„Po volbách cítím vnitřní trauma, protože se jede dál, jako by se nic nestalo. Proto jedním z mých hlavních úsilí bude spojovat,“ míní.

Bartoš: Potřebuju čas 

Bartoš ke své kandidatuře do čela strany uvedl, že potřebuje čas. „Všechny okolnosti své možné kandidatury pečlivě zvažuji. Dejte mi prosím, i vzhledem k situaci v celostátní politice, drobet času na vyjádření,“ napsal straníkům.

Richterová: Někteří kandidáti SPOLU na ministry jsou nepřijatelní

Domácí

Po volebním debaklu, kdy Piráti ve Sněmovně skončili se čtyřmi zástupci, nebudou obhajovat funkci místopředsedy Vojtěch Pikal a Radek Holomčík.

Místopředsedkyně Olga Richterová se na fóru ke své nominaci zatím nevyjádřila. Novinkám v rozhovoru ale před časem řekla, že odpovědnost z výsledku voleb vyvodí.

Reklama

Výběr článků

Načítám