Hlavní obsah

Velké rozvolnění. Od pondělí se otevírají restaurace a další služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Od pondělí se v Česku budou moci otevřít restaurace. Na páteční tiskové konferenci to oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Výrazné rozvolnění se týká i bazénů či klubů.

Od pondělí se otevírají restauraceVideo: ČTK

 
Článek

„Musíme rozvolnit velmi brzy, a to již od pondělí,” sdělil ministr.

„Od pondělí budou otevřeny nově restaurace s tím, že v provozovnách budou určitá protiepidemická opatření, která známe z dalších provozů,” doplnil.

Otevřou se i bazény a sauny

Koronavirus

Povinný bude test, očkování či prodělání covidu v posledních 180 dnech. Stačit bude samotest, nebude tedy nutné mít test provedený zdravotníkem, jako například v případě návštěvy klubu.

Hostů bude moci být tolik, kolik je míst k sezení. U stolu ale budou moci sedět pouze čtyři lidé, zakázaná bude živá hudba. Nutné bude také dodržování rozestupů nebo nošení ochrany úst a nosu mimo konzumaci jídel a nápojů.

K náhlému rychlému rozvolnění vláda podle Vojtěcha přistoupila kvůli tomu, aby respektovala rozsudek Nejvyššího správního soudu, který zrušil některá dřívější opatření. Podle Vojtěcha by mělo být uvolňování pomalejší.

Hosty uvítají i kluby, diskotéky nebo herny

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám