Hlavní obsah

Vondráček: Babiše nedáme, jednání s ČSSD by skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí ANO trvá na tom, aby v nové vládě zasedl jeho šéf Andrej Babiš. Pokud by to ČSSD nechtěla akceptovat, ANO ukončí vyjednávání o možné koalici. V rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo to uvedl předseda Sněmovny a člen předsednictva ANO Radek Vondráček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Andrej Babiš, Jaroslav Faltýnek a Radek Vondráček (všichni ANO)

Článek

Účast trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše v nové vládě je pro hnutí ANO otázkou, o které nehodlá během vyjednávání s ČSSD diskutovat.  „Pak je to konec jednání. Je to náš lídr, autorita,” odpověděl Právu Vondráček na otázku, zda by hnutí ustoupilo soc. dem. a Babiš by nebyl součástí nové vlády.

Podle Vondráčka si účast šéfa hnutí ANO ve vládě přejí voliči. „Připomínám, že když jsem absolvoval kontaktní kampaň, lidé říkali: konečně je tu někdo, kdo chce udělat pořádek. A možná i proto ostatní strany na nás tolik útočí,” uvedl Vondráček.

Prý dostává celou řadu mailů, ve kterých lidé Babiše podporují. Předseda Sněmovny zároveň dodal, že doufá, že to premiér v demisi nevzdá. „Přiznám se, že já bych nevydržel tolik ataků a neustálou kritiku,” řekl Vondráček.

Pokud by jednání s ČSSD opět zkrachovalo, přijde podle něj do hry varianta menšinové vlády ANO. Do hry by se tak mohla vrátit podpora od KSČM a SPD. „Tyto strany jsou zatím jediné, které byly ochotny takové řešení podpořit,” řekl Vondráček směrem ke komunistům a okamurovcům.

Rozhovor s Radkem Vondráčkem najdete v sobotním vydání deníku Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám