Hlavní obsah

Vojtěch získal nový post. Bude mít na starosti nemocnice v Ústeckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novým předsedou představenstva Krajské zdravotní, která spravuje pět nemocnic v Ústeckém kraji, se stal bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Informovala o tom ve čtvrtek Krajská zdravotní (KZ).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Adam Vojtěch

Článek

Jediným akcionářem Krajské zdravotní je Ústecký kraj, v jehož čele stanulo po krajských volbách hnutí ANO.

Rada kraje odvolala ve středu předsedu představenstva Jindřicha Zetka. Členové představenstva zvolili nového předsedu s účinností od čtvrtka. Předtím představenstvo KZ v úterý odvolalo z postu generálního ředitele společnosti Aleše Chodackého.

Penězovod do ANO

Zetek byl do funkce jmenován po loňských podzimních krajských volbách na konci listopadu. Tehdy bylo po zvolení nové krajské rady ve složení ANO, ODS a Spojenců pro kraj obměněno celé představenstvo společnosti.

Hejtman Jan Schiller (ANO) novinářům řekl, že důvodem odvolání Zetka byly neshody mezi ním a vedením kraje. Zetek řekl, že upozornil na nestandardní smlouvu.

Exministr Vojtěch bude velvyslancem ve Finsku, schválila vláda

Domácí

„Já jsem spolu s ostatními členy představenstva zastavil jaksi penězovod do ANO, kdy generální ředitel, kterého jsme odvolali, uzavřel den po svém nástupu do funkce nestandardní smlouvu s pravou rukou pana hejtmana,” řekl už dřív Zetek, podle nějž mělo jít o vyplácení 130 000 korun měsíčně za poradenství.

Vojtěch může zamířit do Finska

Vojtěch byl od listopadu 2020 členem představenstva Krajské zdravotní. Spekulovalo se o tom, že se stane velvyslancem ve Finsku.

„Já jsem se ho samozřejmě ptal. On sám říkal, s největší pravděpodobností, že by měl být, ale já si myslím, že to není otázka ani tohoto roku, takže uvidíme, co bude dál. Ta jeho angažovanost zůstává pořád stejná a je stále větším a větším přínosem pro Krajskou zdravotní,” řekl ve středu novinářům hejtman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám