Hlavní obsah

Vláda schválila peníze pro rozšíření kapacit školek a základních škol

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda na svém pondělním jednání schválila návrh ministra školství Marcela Chládka (ČSSD), aby byly vyčleněny prostředky na navýšení kapacit v základních a mateřských školách. Z národního fondu má jít 1,5 miliardy korun, z evropského 12 miliard.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Ministr školství Marcel Chládek požádal kabinet o navýšení financí v rámci návrhu státního rozpočtu pro rok 2015 v rozpočtu MŠMT s cílem zahájit dotační program s názvem Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky. V národním fondu bude k dispozici jeden a půl miliardy a v evropském pak 12 miliard korun,“ informovalo v tiskové zprávě ministerstvo školství.

Hlavním cílem je podle něj nastavit stabilní systém podpory v závislosti na demografický vývoj a situaci na trhu práce. Peníze půjdou jednak na výstavbu zcela nových prostor, jednak na rekonstrukci a modernizaci stávajících míst. Část financí půjde rovněž na pořízení a modernizaci vybavení a zařízení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Očekávám, že se problémy s kapacitami základních a mateřských škol vyřeší do tří let. Vznikem tohoto fondu řešíme problém, který byl dlouhodobě minulými vládami zanedbáván,“ komentoval rozhodnutí vlády Chládek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám