Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) řešil ve středu situaci na Ukrajině i koronavirová opatření. Tématem jednání mělo být i zdražování energií či paliv. Brífink po jednání byl naplánovaný na 14. hodinu, ale zřejmě začne nejdříve až kolem 15. hodiny. Novinky ho nabídnou živě.

Živě: TK po jednání vlády 9.3.2022Video: ČTK

 
Článek

Kabinet minulý týden připravil plán předpisů, které chce přijmout kvůli následkům ruské invaze na Ukrajinu. Například vnitro ve středu na jednání předložilo novelu o mimořádné ochraně uprchlíků podle dohody ministrů vnitra EU.

Migrační vlna je obrovská. Přes polovinu uprchlíků v ČR tvoří děti

Domácí

Další předlohy související s uprchlíky se zabývají sociálními otázkami či zvláštními pravidly v oblasti školství. Ze tří dnů na 30 by se pak měla prodloužit lhůta pro registraci uprchlíků z Ukrajiny na cizinecké policii.

Omezení povinných respirátorů

Ministři řešili i epidemii covidu, zrušit by měli od 14. března povinnost nosit respirátory s výjimkou hromadné dopravy a zdravotnických a sociálních zařízení. Nyní jsou povinné respirátory ve veřejných vnitřních prostorech, včetně pracovišť či obchodů.

Probírat by měl kabinet i možné kroky proti prudkému zdražování energií či paliv.

Ministři mají na programu také předlohu, která má ke konci roku ukončit elektronickou evidenci tržeb (EET).

Respirátory budou povinné jen v dopravě a zdravotnických zařízeních

Domácí

Výběr článků

Načítám