Hlavní obsah

Vláda home office nenařídí

Praha
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiše (ANO) v pátek po jednání vlády oznámil, že home office vláda nařizovat nebude. Zaměstnavatelé podle něj důležitost práce z domova chápou, a není tak potřeba to nařizovat.

Andrej Babiš: Vláda hohme office nenařídíVideo: ČTK

 
Článek

„Zabývali jsme se možností home office nařídit, myslím ale, že to není potřebné. Myslím, že všichni zaměstnavatelé chápou, že je to důležité z hlediska mobility,“ řekl premiér.

Motivací pro práci z domu podle něj pro zaměstnance bude i to, že se nebudou tím pádem muset účastnit plošného testování.

Vláda tak místo toho vyzvala zaměstnavatelské svazy, aby firmy dělaly maximum pro to, aby lidé využívali home office. „Dobrý zaměstnavatel nepotřebuje, aby mu stát neustále něco doporučoval, nařizoval,“ řekl Babiš.

Ministři schválili pracovní povinnost studentů, budou mít nárok na očkování

Domácí

Kvůli zhoršující se epidemii totiž vláda uvažovala v minulých dnech právě o zavedení povinného home office pro celé národní hospodářství.

Kvůli epidemii koronaviru vláda schválila pracovní povinnost části studentů v nemocnicích. Týká se třetích a čtvrtých ročníků středních zdravotnických škol, některých mediků i studentů nelékařských oborů.

Anketa

Pracujete v režimu home office?
Ano
44,3 %
Ne
55,7 %
Celkem hlasovalo 10961 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám