Hlavní obsah

Velikonoce na silnicích patřily k těm klidnějším, i tak zemřeli čtyři lidé

Právo, rak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Velikonoce na českých silnicích patřily k těm klidnějším. Podle předběžných statistik od pátku do pondělí zemřeli čtyři lidé, tři v pátek a jeden v pondělí, což je o dva méně než loni. Právu to sdělil šéf dopravní policie Tomáš Lerch.

Foto: Jiří Forman/aktu.cz

Páteční hromadná nehoda na D1

Článek

Loni byly Velikonoce o dva týdny později, tedy v polovině dubna a na silnicích se už více projevili motorkáři a cyklisté.

Lerch uvedl, že zejména uplynulá sobota a neděle byla z hlediska dopravních nehod příznivá. Nikdo při nehodách nezemřel a málo se bouralo.

„Od pátku do neděle jsme zaznamenali asi 450 nehod, což je oproti loňským svátkům dvacetiprocentní pokles,“ řekl. Konečné statistiky včetně Velikonočního pondělí budou k dispozici až v úterý.

Zaměřeni na alkohol

Předběžně se také ukázalo, že u každé desáté nehody mohl sehrát svou roli alkohol.

„To je hodně, protože republikový průměr se pohybuje někde kolem čtyř procent. To znamená, že Velikonoce jsou z hlediska alkoholu stále velmi rizikové,“ konstatoval Lerch.

Právě na alkohol za volantem se mj. zaměřily policejní hlídky nasazené po celé republice během velikonočních prázdnin. Výsledky kontrol policie zveřejní také až v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám