Hlavní obsah

Vánoční prázdniny se prodlužovat nebudou

Končící ministr školství Robert Plaga (za ANO) zopakoval, že vánoční prázdniny prodlužovat nehodlá. Informoval o tom na Twitteru po jednání se svým nástupcem Petrem Gazdíkem (STAN). Ten naopak prosazuje prodloužení volných dnů.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu začal nový školní rok s rouškami.

Článek

„Vánoční prázdniny se prodlužovat nebudou. Mé argumenty jsou stále stejné, a totiž, že školy nesmí jako jediné nést následky brždění pandemie, jako tomu bylo v minulosti. Dnes jsem tuto svou dlouhodobou pozici zopakoval na ministerstvu školství i svému nástupci Petru Gazdíkovi,“ sdělil Plaga.

Vánoční prázdniny by se měly prodloužit, plánuje pětikoalice

Domácí

Proticovidový tým nastupující vlády se shodl, že vánoční prázdniny by se měly prodloužit tak, že by letos děti šly do školy naposledy v pátek 17. prosince. Podle běžné organizace školního roku začínají vánoční prázdniny až 23. prosince.

Testy před prázdninami 

Gazdík ve středu v Radiu Impuls uvedl, že se s Plagou chtěl dohodnout na společném postupu, aby rodiče měli jasnou představu, s čím mohou počítat. Není totiž jisté, kdy bude nová vláda jmenována. Většinou se hovoří o datu 16. prosince, ale termín potvrzený zatím není.

Podle Gazdíka by se však měly děti před odchodem na prázdniny otestovat, aby případně neroznášely nákazu během Vánoc v rodinách.

Očkovaní přijdou o část výhod

Domácí

Zopakoval také, že školy by měly být až těmi posledními institucemi, které by se kvůli covidu měly zavírat. „V dnešní době, jak zjišťujeme, se může stát cokoli, ale snahou naší koalice bude, aby školy byly až tím posledním, co se bude zavírat, až po podnicích, průmyslu,“ uvedl.

„Věřím, že situace bude kulminovat, ale s covidem budeme žít i další rok a musíme být připraveni do distanční výuky přejít,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám