Hlavní obsah

V Míšově se střetli zastánci i odpůrci radaru

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MÍŠOV

Hodně živo je v pátek odpoledne v Míšově na Plzeňsku a v obcích kolem vojenského újezdu Brdy. Středočeská a plzeňská organizace KSČM symbolicky zablokovali ve 24 obcích prostor, v němž má stát americká radarová základna. Tuto blokádu se snažili rozbíjet a překonávat zastánci radaru z iniciativy Pro základnu.

Článek

"Každá blokáda na zemi se dá překonat ze vzduchu. Přelétáváme jejich pásku balónky, rádiem řízenými letadýlky," říkal Právu Martin Kotas z této iniciativy. "Je to provokace," uznával další její přívrženec, "ale rozhodně nechceme vyvolat nějaký konflikt, chceme, aby to bylo v klidu," dodával.

Samotní komunisté nebyli z přítomnosti zastánců radaru příliš nadšeni. "Jsou to blbci, na vojně nebyli, tak o tom nemůžou nic vědět," zlobil se jeden z nich.

Žlutí proti oranžovým

V centrech obcí, nejvíce v Míšově se tak objevily proti sobě dva bloky. Starší lidé ve žlutých tričkách s třešinkami rozdávali letáky a nabádali k podpisu petice za referendum.

Protihráči oblečení v oranžových tričkách s raketkami navlečenými na koncích prstů vztyčených do V rozdávali balónky se stejným symbolem. Od 17 hodin se tady plánuje demonstrace protestujících.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám