Hlavní obsah

V Brně si Klause pletli s Havlem

– BRNO
Novinky, jac, Právo

Krátce poté, co prezident Václav Klaus vystoupil z naleštěné limuzíny před Krajským úřadem v Brně a prošel mezi policisty dovnitř, sledován nevelkým hloučkem Brňanů, uvítal ho jihomoravský hejtman Stanislav Juránek na tiskovce jako Václava Havla.

Článek

Klaus vzal přeřeknutí sportovně. "Mám pro to pochopení, když jsem nedávno přijel ze zasedání Visegrádské čtyřky v Budapešti na velitelské shromáždění české armády, začal jsem pod dojmem vojenského prostředí mluvit o svém návratu ze shromáždění Varšavské...smlouvy jsem už nedořekl," přiznal Klaus.

Stín dlouholetého předchůdce v úřadu však Klause provázel minimálně až do podvečerních hodin. Když ho totiž v půl páté na náměstí Svobody zval na pódium při mítinku s Brňany zdejší primátor Petr Duchoň (ODS), vítal rovněž "prezidenta Václava Havla," jistě k nemalému zadostiučinění hejtmana.

"Aj,aj,aj, snad bude mít i tentokrát pochopení," zadoufal nahlas jeden z místních politiků, který tajně věřil, že by prezidentův pobyt v jihomoravské metropoli mohl příznivě ovlivnit výsledky zdejšího druhého kola senátních voleb, v kterém se střetnou kandidát ODS Karel Jarůšek a Rostislav Slavotínek z KDU-ČSL.

Reklama

Výběr článků

Načítám