Hlavní obsah

Účastníci technoparty v Ledkově se počítají už jen na stovky

Novinky, Ladislav Schejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LEDKOV

Účastníků CzechTeku každým dnem výrazně ubývá, ve čtvrtek večer policisté jejich počet odhadovali už jen na stovky. "Tipuji jich tak na dvě stovky," řekl Právu jeden policistů.

Foto: Petr Pazdera

Předtavení kmotrů

Článek

Technoparty pokračuje i přes středeční zákaz hudební produkce Krajskou hygienickou správou v Hradci Králové. Oficiálně začne platit tento zákaz v okamžiku, kdy se pracovníkům hygieny, obce nebo policie podaří předat rozhodnutí pořadatelům. To se však do čtvrtečního odpoledne dosud nestalo. "Pracovali jsme na předání za asistence policistů a starostky Kopidlna Hany Slavíkové celé středeční odpoledne, naše snaha však byla bohužel zcela marná. Pořadatele jsme prostě v areálu nesehnali," řekla Právu tisková mluvčí Krajské hygienické stanice (KHS) v Hradci Králové Veronika Kynosová.

"Konzultovali jsme tento případ s naším podnikovým právníkem, který uvedl, že je nyní v pravomoci obce, aby v takovémto případě, kdy je prokázáno porušení hygienických norem a organizátora nelze nalézt, požádala policii o vyklizení pozemků i bez přítomnosti pořadatelů," dodala Kynosová s dovětkem, že v Kopidlně jsou přítomny stále dvě pracovnice a snaží se o konečné uzavření této kauzy. 

Starostka Kopidlna Hana Slavíková si postěžovala, že se tento problém přehazuje jako horký brambor a nikdo se nechce závazně vyjádřit.

V obecní studni není pitná voda

"Volali jsme i na policejní prezidium do Prahy, to však vrátilo věc k vyřízení na policii v Jičíně. Každý tvrdí něco jiného, a tak se pokusíme o předání ještě v pátek odpoledne. Lidí je tu již málo, snad budeme mít více štěstí," konstatovala posmutněle starostka. Odlivu lidí napomáhá i policie, která nevpouští přijíždějící auta do areálu techoparty a hojně zásobuje řidiče pokutami.

Na loukách a v okolních lesích zůstává i přes prováděný úklid po příznivcích techna nadále velké množství odpadů a výkalů. Krajská hygienická stanice v Hradci Králové navíc upozorňuje, že voda z obecní studně, kterou účastníci i přes označení, že se jedná o užitkovou vodu, pijí, je bakteriálně znečištěná a zdraví škodlivá. Radnice na firmu Primano a soukromého zemědělce Jiřího Antoše, který pozemek na trechnoparty Primanu pronajal, již podala trestní oznámení pro neoprávněné užívání cizí věci. Zemědělec má totiž pozemky pronajaty od města jen pro zemědělské účely.

Reklama

Související témata:

Související články

CzechTek podesáté. Ale kde?

Desátý ročník největší tuzemské techno party CzechTek má začít 25.VII. a trvat možná až do začátku srpna. Pořadatelé zatím tají, kde by se měla uskutečnit,...

Výběr článků

Načítám