Hlavní obsah

CzechTek nebude v Osoblaze, ale asi u Kopidlna

Novinky, ČTK, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSOBLAHA

Organizátoři si pro největší českou technoparty CzechTek pronajali městské pozemky uprostřed lesů nedaleko Kopidlna. O tom, že se v okolí Kopidlna chystá větší hudební produkce, se radnice dozvěděla v pondělí. "To se mluvilo o Jamboree, které bylo přestěhováno do Čáslavi," konstatovala starostka. V úterý vyšlo najevo, že v okolí Kopidlna bude znít techno.

Foto: archiv Město Mikulov

Moravská beseda a mikulovský rekord

Článek

"Město je v tom nevinně, s organizátory uzavřel smlouvu na pronájem městských pozemků soukromý zemědělec, který na nich hospodaří," řekla dnes ČTK starostka Kopidlna Hana Slavíková.

Přestože je místo pro technoparty podle Slavíkové poměrně dobře vybrané, radnice by k jejímu konání souhlas nedala. Zastupitelé se obávají nepořádku i nepříjemností, které nápor tisíců lidí může přinést. "Je to mimo město, ale ne dost daleko na to, aby sem hluk nedoléhal," dodala Slavíková.  "Podnikavec, který městské pozemky na party pronajal, aniž by radnici informoval, porušil nájemní smlouvu. Je to tak, ale nemůžeme s tím nic dělat, přestože jsou všichni zastupitelé proti jejímu pořádání," dodala starostka.

Technival v Osoblaze nikdo nepotvrdil

Mimořádné zasedání bezpečnostní rady v Osoblaze na Bruntálsku a prověřování okolí policisty. Tak vypadaly první reakce na oznámení, že se na katastru poklidné obce na severu Moravy bude od pátku konat jedna z největších CzechTek.

Závěry místních obyvatel i policistů jsou ale velmi podobné. "Nic nenaznačuje tomu, že zde nějaká technoparty bude. V okolí není ani příliš vhodných míst, kde by se mohlo sejít několik tisíc lidí," konstatovala bruntálská policejní mluvčí Ivana Křištofová.

Také na webových stránkách pořadatelů je uvedeno, že se letošní CzechTek neuskuteční ani v Osoblaze, ani v Andělce. Kde se bude konat, zveřejní v pátek, kdy bude aktivována infolinka 732 853 867. Zájemce pouze upozorňují, že vjezd bude zpoplatněn částkou 100 Kč, a to proto, že se akce stejně jako loni uskuteční na pronajatém pozemku.

I přesto však policisté informovali představitele okolních obcí a intenzivně se na technoparty vyptávali firem v okolí i majitelů pozemků. "Technoparty na Osoblažsku nebyla vůbec nikým potvrzena. Jediným zdrojem o konání byla jen informace z webových stránkách," doplnila Křištofová.  Rada bezpečnosti je prý v pohotovosti, ale nikdo z jejich členů příliš nevěří, že se technoparty bude pořádat právě na Osoblažsku.

Nejdříve se mluvilo o Andělce

Lidé napojení na techno scénu začátkem týdne CzechTek avizovali v Andělce na Liberecku a nyní přesunuli pozornost pořádkových složek na Osoblažsko. Při minulých ročnících se ale účastníci skutečné místo dozvěděli až v den začátku, tedy v pátek. Dopoledne se nejprve definoval kraj a až pár hodin před začátkem samotná lokalita.

Reklama

Související témata:

Související články

CzechTek podesáté. Ale kde?

Desátý ročník největší tuzemské techno party CzechTek má začít 25.VII. a trvat možná až do začátku srpna. Pořadatelé zatím tají, kde by se měla uskutečnit,...

Výběr článků

Načítám