Hlavní obsah

U Oder přistál polský paraglidista na stromě

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nesnází se dostal v sobotu odpoledne paraglidista v Odrách na Novojičínsku. Při přistání uvízl na stromě, odkud mu museli pomoci přivolaní hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Polský paraglidista na stromě.

Článek

Nehoda paraglidisty se stala pod Tošovickým kopcem krátce po 13.30. Muži na pomoc vyrazila lezecká skupina specializovaná pro zásahy ve výškách a nad volnou hloubkou z Nového Jičína a hasiči z Bílovce a Oder.

„Muž zůstal viset přibližně v patnáctimetrové výšce na stromě, zamotaný v provazech svého křídla. Cizinec polské národnosti komunikoval a jevil se nezraněn,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Dodal, že hasiči paraglidistu ze stromu opatrně spustili za pomocí lezecké techniky. „Ošetření drobné tržné rány na nose muž odmítl,“ dodal.

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková uvedla, že čtyřiačtyřicetiletý cizinec odstartoval v oblasti pod Tošovickým kopcem. „V průběhu plachtění došlo k malé turbulenci a zlomila se půlka padákového kluzáku,“ popsala s tím, že dechová zkouška u paraglidisty byla s negativním výsledkem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

U Oder přistál polský paraglidista na stromě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám