Hlavní obsah

TOP 09 dá na kampaň 28 miliónů, nejvíce utratí v Praze

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Širší vedení TOP 09 schválilo v pondělí stranický rozpočet, který se podle vyjádření šéfa strany Karla Schwarzenberga obejde bez dluhů. Do podzimních komunálních a senátních voleb hodlají konzervativci investovat celkem 28 miliónů korun. Nejvíce dostane na kampaň buňka v Praze, která bude disponovat 10 milióny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se svým zástupcem Miroslavem Kalouskem

Článek

„Schválili jsme rozpočet, ke kterému vám můžu s radostí sdělit, že si vystačíme s penězi, které máme. Nebudeme v pozici jiných stran, které si musí půjčovat,“ sdělil novinářům Schwarzenberg. Poznamenal k tomu, že s odpovědným hospodařením je třeba začít sám u sebe.

„Nechceme být stranou, která se zadlužuje, a nechce se pak zbavovat státních příspěvků, protože pak neví, jak by ty dluhy splatily,“ doplnil jej první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Podle Schwarzenberga strana zahájila také diskuzi o kandidátkách do podzimních voleb, z nichž vzejdou nová vedení měst a obcí a obmění se třetina Senátu. Schwarzenberg zatím nejmenoval konkrétní jména, ani pražského lídra, který bude kandidovat na primátora hlavního města. Právě ten by měl mít k dispozici na kampaň deset miliónů korun, tedy více než strana rozdělí na kampaň senátorů či zastupitelů.

„Na volby do Senátu jsme vyhradili devět miliónů, na Prahu deset a na komunální volby v ostatních krajích devět miliónů korun,“ řekl Kalousek a dodal, že si strana nebude „muset půjčit ani korunu“.

TOP 09 v Praze vyhrála sněmovní volby v květnu, rozbila tak do té doby neochvějnou baštu občanských demokratů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám