Hlavní obsah

Vláda schválila povinné testování v sociálních službách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Personál i klienti sociálních služeb, kteří nebyli naočkováni proti koronaviru, se budou muset povinně testovat. V pondělí to schválila vláda, oznámil po jednání kabinetu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Opatření bude platit od 1. září.

Vláda schválila povinné testování v sociálních službáchVideo: ČTK

 
Článek

„Přijali jsme preventivní opatření. Každých minimálně sedm dní bude muset být zaměstnanec i klient, který není očkován či neprodělal covid, otestován,“ řekl ministr.

Může se podle něj jednat o PCR i antigenní testy, které lze provést přímo v příslušném zařízení, ale i zajistit jinde. „Opatření se nebude týkat služeb hospicové péče,“ upřesnil Vojtěch.

Očkování třetí dávkou bude od 20. září, řekl Babiš

Domácí

Ministr změnu odůvodnil mimo jiné tím, že proočkovanost personálu není taková, jakou by si představoval.

TK po jednání vlády 30.8.2021Video: ČTK

„Předpokládáme také, že může dojít ke zhoršení epidemiologické situace. A sociální služby jsou pak vzhledem ke struktuře klientů považovány za nejrizikovější,“ uvedl ministr.

Třetí dávka od 20. září 

Kromě toho se pak otevře od 20. září registrace na třetí dávku. Dopoledne o tom informovala na Twitteru Chytrá karanténa.

Třetí dávku pak budou moci dostat lidé, kteří mají osm měsíců po dokončeném očkování. „Důrazně ho doporučujeme všem nad 60 let,” uvedla Chytrá karanténa na Twitteru.

V proočkované rodině zemřela babička na covid. Buďte opatrní i vy s vakcínou, apelují pozůstalí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám