Hlavní obsah

Očkování třetí dávkou bude od 20. září, řekl Babiš

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očkování třetí dávkou začne v Česku 20. září, řekl v neděli premiér Andrej Babiš (ANO). Bude se týkat lidí nad 65 let, obyvatel léčeben dlouhodobě nemocných či domovů pro lidi se zdravotním postižením.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

O doporučení třetí dávky bude v pondělí jednat rada pro zdravotní rizika, která rozhodne.

Všichni, co byli očkováni dvěma dávkami, dostanou podle premiéra od 10. září sms zprávu, že mohou jít na třetí dávku. „Mělo by se očkovat od 20. 9. Tito lidé mohou zajít k praktikovi, nebo si zarezervují termín jako předtím. Je to dobrovolné, ale je to důležité,” uvedl Babiš na Facebooku.

Premiér zopakoval, že situace s nákazou nyní vypadá dobře, a proto se neuvažuje o přijetí plošných opatření. Uvedl také, že nákaza se šíří často na dětských táborech.

Babiš: S lockdownem nikdo nepočítá, není pro něj důvod

Domácí

V Česku má nyní dokončené očkování 5,684 milionu lidí. Většině z nich byla podána dvoudávková vakcína Pfizer/BioNTech. Starším lidem ale často i vakcína AstraZeneca, kterou se nyní očkuje minimálně. Tito lidé budou podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) přeočkováni tzv. mRNA vakcínami, což jsou právě Pfizer nebo Moderna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám