Hlavní obsah

Svrčinová: Lockdown pouze za nouzového stavu

Aktualizováno

K výraznějšímu omezení služeb a akcí by podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové mohlo dojít pouze v případě vyhlášení nouzového stavu. Takové predikce na období Vánoc podle ní zatím nejsou.

Pavla Svrčinová k případnému lockdownuVideo: ČTK

 
Článek

„Jakékoliv lockdowny v tom plánu zaujímají místo, až když bychom došli k nouzovému stavu. Predikce pro vánoční období takové nejsou, ale bude to vyžadovat součinnost všech občanů, kteří se mohou jít naočkovat,“ uvedla Svrčinová s tím, že samozřejmostí je i dodržování dalších opatření, jako nošení roušek a dodržování rozestupů.

Hromadné akce a lyžovačky čekají přísnější opatření

Domácí

„My v plánu máme pouze v případě, že by došlo k vyhlášení nouzového stavu, omezení poskytování služeb. Jedna osoba na jednu osobu (například jeden zákazník na jednoho kadeřníka) a samozřejmě omezení počtu návštěvníků hromadných akcí a podobně, ale lockdown určitě v našich plánech nehraje žádnou roli,“ uvedla na otázku, na základě jakých kritérií by mohlo dojít k dalšímu zpřísňování opatření.

Mezistupněm by podle ní mohlo být vedle očkování či prodělání nemoci i povinné absolvování PCR testu v den konání akce.

Již nyní přitom podle Svrčinové platí „poměrně silná opatření“. To, že by se testy vůbec nepřipouštěly, nepovažuje za příliš reálné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám