Hlavní obsah

Svoboda na svou čest popřel, že by chtěl funkce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Místopředseda KDU-ČSL Cyril Svoboda v pondělí odmítl informace potvrzené špičkami ČSSD, že údajně požádal o post předsedy Sněmovny výměnou za to, že podpoří Miroslava Kalouska při jednáních se soc. dem. o společné vládě. Svoboda to označil za pomluvu a na svou čest říká, že o žádné funkce neusiloval.

Článek

"Na mou čest prohlašuji, že jsem o žádnou funkci ve vládě nebo ve Sněmovně neusiloval," řekl Svoboda. Informaci, že dosluhující ministr zahraničí pomýšlel na křeslo šéfa Sněmovny potvrdili Právu místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach či šéf poslanců soc. dem. Michal Hašek. [celá zpráva]

Svoboda odmítl, že by mu KDU-ČSL nabídla funkci ve Sněmovně nebo ve vládě. "A už vůbec ne výměnou za jakoukoliv podporu Miroslavu Kalouskovi," uvedl lidovecký místopředseda.

Bývalý předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek ve čtvrtek začal jednat s ČSSD o možné společné vládě obou stran, která by se ovšem musela spolehnout na toleranci KSČM. Proti tomuto plánu se zvedla vlna odporu v členské základně strany. Svoboda poté říkal, že s Kalouskovým návrhem jednat se soc. dem. nesouhlasil. Zasedání předsednictva strany, kterého se účastnil, ale tomuto jednání nezabránilo. [celá zpráva]

Podle Svobody se jedná o načasovanou kampaň, která má jeho osobu znevěrohodnit před pondělním zasedáním celostátní konference KDU-ČSL. Její delegáti budou jednat také o odvolání celého předsednictva strany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám