Hlavní obsah

Stehlík a Nenutil chtějí šéfovat Památníku Lidice

Právo, zr

Historik a někdejší vedoucí odboru pro válečné veterány v resortu obrany Eduard Stehlík a právník a historik Jiří Nenutil se přihlásili do výběrového řízení na ředitele Památníku Lidice. S informací přišel server Aktuálně.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Historik a někdejší vedoucí odboru pro válečné veterány v resortu obrany Eduard Stehlík

Článek

Ředitelka památníku Martina Lehmannová rezignovala 21. ledna, ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) jí vyčítal nedostatek empatie k lidickým ženám a potomkům nacisty zavražděných rodin.

Stehlík podle svých slov se rozhodl přihlásit poté, co se na něj obrátili potomci přeživších lidického masakru, vedení obce či lidé blízcí památníku.

Stehlík: V armádě už pro mne není místo, odcházím do civilu

Domácí

„Představa, že budu za někoho čistit Augiášův chlév, se mi moc nelíbí, ale přihlásit se musím. Nemohl bych jim vysvětlit, proč jsem se na ně vykašlal,“ řekl Stehlík.

Ten se ke konci roku ve zlém rozešel s ministerstvem obrany, protože mu resort neprodloužil kontrakt. Po medializaci ministerstvo vzalo zpátečku, Stehlík ale pokračovat odmítl.

Lidickým památníkem otřásají spory

Domácí

Reklama

Související články

Ředitelka Památníku Lidice rezignovala

Ředitelka Památníku Lidice Martina Lehmannová rezignovala k 21. lednu na svou funkci. ČTK to v pondělí řekla Michaela Lagronová, mluvčí ministerstva kultury,...

Výběr článků

Načítám