Hlavní obsah

Silničáři bojují se sněhem a ledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Noc z neděle na pondělí nadělila silničářům nejedno nepříjemné překvapení. Zatímco například na Novojičínsku bojují se sněhovou kalamitou, v Karlovarském kraji se vozovky proměnily v nebezpečné klouzačky. Nebezpečí lze ale spatřovat i ve větvích stromů, které se hlavně pod tíhou ledu lámou a padají na silnice.

Článek

Silničáři na Novojičínsku vyhlásili kalamitní stav poté, co od půlnoci do dnešního rána napadlo téměř dvacet centimetrů sněhu. "Vítr nám stále fouká sníh zpátky na vozovky. Všechny silnice jsou sjízdné, ale se zvýšenou opatrností. Řidiči, kteří nemají zimní pneumatiky by raději neměli vůbec opouštět garáže či parkoviště," řekl ČTK dispečer novojičínských silničářů. Místní správa proto nasadila do terénu veškerou techniku. Podle předpokladů by silničáři měli kalamitní stav odvolat kolem poledne. O trochu lépe jsou na tom na Bruntálsku a Frýdeckomístecku. V těchto krajích totiž práce nekomplikuje vítr.

Zimní výbava pro řidiče

Také ve Východních Čechách napadl v noci na dnešek sníh. Asi 15 centimetrů se drží na území Pardubického a Královéhradeckého kraje. Silnice jsou sjízdné. Dostupná jsou i horská střediska v Krkonoších a Orlických horách, silničáři však doporučují motoristům doplnit výbavu vozů o sněhové řetězy a lopaty na odhazování sněhu.

Silničáři celou noc silnice pluhovali, dopoledne vyjely i sypače. I v nižších polohách jsou na silnicích zbytky rozježděného sněhu.

Karlovarsko -- ledové království

Řidiči na Karlovarsku vyjeli dnes ráno do ledem pokrytého kraje. Příčinou je nedělní namrzající déšť. Silnice jsou pod ledem a dopravě brání i větve stromů napadané do vozovek. "Hodně stromů, zejména břízy, se také pod tíhou ledu ohnuly do silnice a brání dopravě," řekl dnes ráno ČTK dispečer sokolovských silničářů. Postiženo je zejména Sokolovsko a některé části Karlovarska. Silničářům pomáhají i profesionální a dobrovolní hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám