Hlavní obsah

Votava se v pátek ujme vedení vinohradské nemocnice

• Aktualizováno

Dosavadní náměstek ředitele pražské vinohradské nemocnice Jan Votava se ujme jejího vedení od pátku 1. dubna. V současnosti je vedením zdravotnického zařízení dočasně pověřen po odvolání předchozího šéfa Petra Arenbergera.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Votava

Článek

O tom, že se Arenbergerovým nástupcem stane právě Votava, již Novinky informovaly. Do funkce ho jmenoval ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) na základě doporučení výběrové komise. Od nového ředitele očekává udržení stabilní ekonomické situace i jasnou vizi rozvoje.

„Fakultní nemocnici Královské Vinohrady (FNKV) chybí infrastruktura pro zajištění fungování traumacentra. Proto je klíčovou oblastí, které se bude nový ředitel věnovat, oblast investičního rozvoje. Je nutné provést revizi projektu Traumacentra FNKV, dát investice v této oblasti do souladu s moderními požadavky a vhodně provázat s ostatními budovami v rámci existujícího areálu,“ míní Válek.

Ředitelem vinohradské nemocnice bude Votava

Domácí

Votava nahradí Petra Arenbergera, kterého Válek odvolal v lednu.

Arenberger nemocnici vedl od podzimu 2019. Od dubna do května loňského roku byl ministrem zdravotnictví ve vládě premiéra Andreje Babiše (ANO). Nahradil Jana Blatného, jeho nástupcem byl Adam Vojtěch (oba za ANO). Bezprostředně před svým odvoláním Arenberger oznámil, že hodlá rezignovat.

Válek odvolal Arenbergera z funkce šéfa vinohradské nemocnice

Domácí

Válek při odvolání zmínil, že se „nové vedení musí zaměřit především na otázku nastavení funkčních manažerských procesů a problematiku zadávání veřejných zakázek”.

O místo šéfa nemocnice se ucházelo 14 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám