Hlavní obsah

Sedm štěňat naříkalo v krabici u popelnice

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Ve vyhřátém kotci brněnského útulku krmí chovatelé sedm pětitýdenních štěňat zatím neidentifikovatelného původu. Tyto psí sourozence odložil neznámý člověk před týdnem v krabici vedle kontejneru v Dobrovského ulici v Brně a ponechal v mrazu svému osudu. Štěňata přitom sama ještě neuměla přijímat potravu a byla závislá na matce.

Foto: Hynek Mojžíš

Na vánoční gulášovku jsou Plzeňané zváni ve středu 22. prosince od 15.30 do 17 hodin na náměstí Republiky.

Článek

"Přinesl nám je otec dětí, které štěňata našly. Jde o čtyři pejsky a tři fenky, které nyní učíme přijímat potravu, abychom je mohli po skončení karantény předat novému chovateli. Pět ze sourozenců je černých a dva v barvě bílé kávy až do rezavé. Co je to za rasu, se nám zatím nepodařilo určit, ale budou střední velikosti," řekla Právu vedoucí útulku Jarmila Hrabětová.

 Sedmička neposedných psích mazlíků je naprosto zdravá a je jen velmi těžké je udržet pohromadě. Dostávají zatím speciální stravu, kterou ji pracovníci útulku zajišťují, protože granule pro štěňata od tří měsíců, které útulek dostává, by zatím nepokousala a z velké části jsou štěňata stále závislá na mléku.

"Musel to udělat někdo, kdo nemá rád zvířata a je naprosto bezcitný. Ještě žádný ze psíků neměl být odebraný feně, která je ještě 2 až 3 týdny měla kojit a učit chodit. Teď ji nahrazujeme my. Už ale umí přijímat potravu z misky a pít jinak, než z dudlíku," doplnila Hrabětová s tím, že v blízké době půjdou psíci z karantény, aby si je mohl odvézt někdo, kdo jim dá domov a lepší péči, než chovatel jejich matky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám