Hlavní obsah

Rodina, čest, silná země. Kandidáti na prezidenta ve spotech lákají i na Masaryka

Novinky, Renáta Bohuslavová

Kandidáti na prezidenta v předvolebních spotech lákají na rodinu, děti, slavné osobnosti i svou minulost. Klipy běží v České televizi a Českém rozhlase od 2. ledna do konce příštího týdne. Minutové volební spoty připravilo jen osm kandidátů. Miloš Zeman klip nemá, jelikož prohlašuje, že žádnou volební kampaň nevede.

Foto: Archiv prezidentských kandidátů

Prezidentští kandidáti

Článek

„Rozhodnete se pro to, co už znáte, nebo raději pro něco nového?” ptá se voličů ve svém „Slušném klipu” Jiří Drahoš. Zdůrazňuje, že se opírá o své svědomí a vizi společnosti. „Bude mi ctí být vaším prezidentem,” apeluje na závěr bývalý předseda Akademie věd ČR.

Jiří Drahoš - volební spotVideo: Jiří Drahoš

Michal Horáček v klipu slibuje, že bude vždy bojovat za slušné lidi. Vždy si podle svých slov víc všímal přání lidí než „kamarádíčkování” s politiky. „Když jsme bojovali o svobodu, viděl jsem hrdé Čechy a snil o silné zemi,” připomíná v klipu Horáček svou minulost.

Michal Horáček - volební spotVideo: Michal Horáček

Pavel Fischer ve svém spotu zdůrazňuje, že je potřeba chránit rodinu, pomáhat slabým, podporovat sebevědomí národa a vytvořit stát pro všechny občany. „Dnes už lépe vidím, jak musí příští prezident konat,” říká ve spotu Pavel Fischer s důrazem na to, že projel „křížem krážem” Českou republiku.

Pavel Fischer - volební spotVideo: Pavel Fischer

Mirek Topolánek ve volebním spotu připomíná předvolební heslo. „Jdu do toho s rozumem, srdcem, ochotou a úsměvem,” říká občanům ve znakové řeči společně s malým chlapcem.

Mirek Topolánek - volební spotVideo: Mirek Topolánek

Další z kandidátů Petr Hannig ve volebním spotu slibuje, že se bude snažit naslouchat druhým, hledat řešení, která by uspokojovala občany a navazovat na masarykovskou tradici.

Petr Hannig - volební spotVideo: Petr Hannig

Lékař Marek Hilšer ve svém spotu zdůrazňuje, že prezident je člověk stejný jako všichni občané. „Prezident není král. Mě si nikdo nekoupil, neutrácím miliónové dary,” připomíná v klipu a slibuje, že se postaví za lidi a že má smysl měnit věci k lepšímu.

Marek Hilšer - volební spotVideo: Marek Hilšer

Jiří Hynek jako kandidát Realistů sází na svou manželku a děti. „Jirka je vzdělaný a čestný člověk, na kterého je spolehnutí,” říká jeho žena v klipu a vyzývá občany, aby mu dali hlas.

Jiří Hynek - volební spotVideo: Jiří Hynek

Kandidát Občanské demokratické aliance Vratislav Kulhánek zase připomíná, že šéfoval mladoboleslavské Škodě či byl poradcem ve společnosti Tatra. „Rozhodně chci pracovat pro vás a naši zem,” ujišťuje v klipu občany Kulhánek.

Vratislav Kulhánek - volební spotVideo: Vratislav Kulhánek

První kolo prezidentských voleb proběhne v pátek a sobotu 12. a 13. ledna. Pokud ani jeden z devíti kandidátů nezíská více než 50 procent, tak dva nejúspěšnější se utkají ve druhém kole 26. a 27. ledna.

Anketa

Který volební spot se vám nejvíce líbí?
Jiřího Drahoše
35,1 %
Michala Horáčka
8,2 %
Pavla Fischera
23,3 %
Mirka Topolánka
9,8 %
Petra Hanniga
2,6 %
Marka Hilšera
14,6 %
Jiřího Hynka
3,8 %
Vratislava Kulhánka
2,6 %
Celkem hlasovalo 1057 čtenářů.

Reklama

Související články

Topolánek: Nejsem klasický politik

Nepokládám se za klasického politika, nesedím ve Sněmovně třicet let, prohlásil v předvolebním interview pro Novinky bývalý premiér a expředseda ODS a současný...

Hilšer: Babišem bych se ovládat nenechal

Na Hrad se nebojím, Andrejem Babišem bych se nenechal ovládat, tvrdí v předvolebním interview pro Novinky kandidát na Hrad - lékař a aktivista Marek Hilšer. Za...

Výběr článků

Načítám