Hlavní obsah

Registrace probíhá lépe než nákup lístků na Rammstein, pochvaloval si Blatný

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Spuštění rezervačního systému na očkování pro statisíce seniorů nad 80 let lze podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) přirovnat k nákupu lístků na koncert německé kapely Rammstein, která naposledy v roce 2019 vystoupila na dvou koncertech na stadionu Slavie v pražském Edenu. K očkování se po ranních problémech registrovalo zhruba 110 tisíc lidí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

„Přes to, co se píše, rezervace probíhá velmi úspěšně,” konstatoval odpoledne Blatný.

V tu dobu bylo zaregistrováno 78 000 seniorů a každou minutu se číslo zvyšovalo zhruba o 100. Do večera se nakonec registrovalo 109 500 lidí, z toho 8791 má rezervovaný termín, sdělil večer vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla.

„Jenom pro přiblížení, když před nějakou dobou docházelo třeba k rezervaci koncertu Rammstein v Edenu, tak zátěž, která byla tehdy při objednávání lístků, je naprosto nesrovnatelná s tím, co se děje dnes, a přesto systémy běží,” pochlubil se ministr.

Babiš: Systém nezkolaboval. Byl přetížen

Koronavirus

Blatný však vedle sebe postavil nesrovnatelné. Na jedné straně státem připravený systém, který má v ideálním případě již nyní umožnit registraci 440 000 seniorů nad 80 let a od února totéž pro miliony dalších občanů. A na straně druhé rezervační systém promotérů na dvojici koncertů na stadionu pro 30 000 lidí, který navíc rovněž provázely technické obtíže a čekání na odbavení kvůli personalizaci vstupenek.

Jak jsem hodinu a 37 minut registroval matku k očkování

Domácí

Seniorům ministr vzkázal, že nemusejí s registrací spěchat  a mohou se přihlásit klidně až za týden. „Budete mít tu stejnou prioritu,” dodal s tím, že týdně by termín k očkování mohlo získat nejvýše 10 000 lidí.

Termínů bude týdně maximálně 10 000, vzkázal ministr zaregistrovaným seniorům

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám