Hlavní obsah

Ředitelka pardubické nemocnice končí kvůli případu poškozeného zdraví novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ředitelka pardubické nemocnice Štěpánka Fraňková končí, kvůli případu poškození zdraví novorozence ji k pondělí odvolalo představenstvo. O odvolání informoval na Facebooku hejtman Martin Netolický (ČSSD). Další opatření budou následovat tak, aby se situace urychleně vrátila do standardní situace, uvedl.

Foto: Josef Horázný Martin, Štěrba, ČTK

Odvolaná ředitelka pardubické nemocnice Štěpánka Fraňková

Článek

„Jako zástupcům vlastníka, tedy Pardubického kraje, a zástupcům občanů kraje nám záleží na poskytování kvalitní, dostupné zdravotní péče lege artis (podle pravidel umění lékařského). Proto již není možné dále váhat, je třeba provést srozumitelné kroky, které pomohou vrátit důvěru veřejnosti v největší zdravotnické zařízení kraje,” uvedl Netolický.

Děvčátko narozené v červnu v pardubické nemocnici zřejmě nedostalo včas antibiotika proti nákaze streptokokem a ponese si trvalé následky. Při interním prověření případu nemocnice dospěla k tomu, že mohl nastat nesoulad mezi doporučeným a realizovaným odborným postupem. Minulý týden kvůli případu lékaři a primář novorozeneckého oddělení dostali výtky.

Pardubická nemocnice také čelí obvinění kvůli pooperačním komplikacím malého chlapce v roce 2017, který následně zůstal v takzvaném bdělém kómatu. Obviněny jsou i lékařka a dvě zdravotní sestry z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Pardubická nemocnice řeší další pochybení u dítěte. Děvče bude mít trvalé následky

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám