Hlavní obsah

Ředitel zrušené policejní školy podal stížnost na postup ministerstva

Bývalý ředitel Vyšší policejní školy ministerstva vnitra v Jihlavě Zdeněk Sadecký spolu s několika dalšími lidmi podal stížnost veřejnému ochránci práv na postup ministerstva při rušení jihlavské školy. Sadecký má podezření, že ministerstvo vnitra při tom vědomě porušilo a obešlo několika zákonů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sadecký opřel stížnost o pět bodů, v nichž poukázal na konkrétní porušení obecně závazných právních předpisů. Zatím je však nechtěl sdělit. "Po poradě s advokátem je zatím z taktických důvodů nechci zveřejňovat," řekl v pondělí. [celá zpráva]

Vyšší policejní škola v Jihlavě je jednou ze tří policejních škol, které ministerstvo rozhodlo letos v červenci zrušit. Stejný osud postihl školy v Praze-Ruzyni a Brně. Naopak vyšší policejní školy v Praze-Hrdlořezích, Pardubicích a Holešově rozhodlo ministerstvo zachovat.

Ministerstvo si od redukce slibuje úsporu až 144 miliónů korun. Budovy chce vnitro dále využívat jako oddělená školicí centra.

Sadecký připouští, že ministerstvo vnitra jako zřizovatel má právo zřizovat či rušit organizační složky státu. "Není ale přijatelné, aby při tom obcházelo a porušovalo zákony," řekl Sadecký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám