Hlavní obsah

Recept na migraci: Ondráček by potápěl lodě, Okamura používal zbraně

– Praha

Podle komunisty Zdeňka Ondráčka by pomohlo zpomalit nelegální migraci, pokud by se potápěly převoznické lodě, aby s nimi uprchlíci nemohli cestovat. Prohlásil to v předvolební diskusi na CNN Prima News. Šéf SPD Tomio Okamura zase řekl, že by státy měly mít v případě obrany hranic právo použít i zbraně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda SPD Tomio Okamura poskytl 16. září 2021 deníku Právo rozhovor.

Článek

„Lodě vysadí migranty v Itálii. Je problém nechat je vyjet na širé moře a potopit?“ tázal se řečnicky ve večerní debatě Ondráček. A upřesnil, že by je potápěl bez lidí. „Když zamezíme dopravě, tak to zpomalí migrační vlnu,“ míní.

Podle Okamury by měly mít zase státy právo použít k obraně hranic zbraně. „V případě, že není jiná možnost a někdo nelegálně masově proniká do Česka, má každá země právo použít střelnou zbraň, aby ochránila občany,“ prohlásil.

Očividně hledáte práci, novou mluvčí ale nechci, pustil se Okamura do Maláčové

Domácí

„A dokud budeme v Evropské unii, migranti sem budou pořád najíždět,“ dodal.

Okamurovi s Ondráčkem v debatě oponovali zástupci vládních stran ANO a ČSSD. „Evropská politika bude taková, jakou ji nastaví evropské státy,“ reagoval na Okamuru šéf sociálních demokratů Jan Hamáček.

Vondráček: Migrace se nebojím

Předseda Sněmovny a kandidát do voleb za hnutí ANO Radek Vondráček v debatě mimo jiné řekl, že se migrace nebojí. „Česká republika není cílová země, ale musíme být ve střehu,“ řekl.

„Migrace se v zásadě nebojím, jsme připraveni. Rok 2015 se již opakovat nebude, Evropa se poučila. A česká policie to zvládne,“ souhlasil Hamáček.

V Praze přistál třetí evakuační speciál z Afghánistánu

Domácí

V diskuzi se řešili i Afghánci, které přepravil po ovládnutí země Tálibánem vládní speciál do České republiky. „Neměli jsme přijmout žádné migranty,“ prohlásil Okamura.

„Kdybychom je tam nechali, tak je zabijí. Nejspíš tu nezůstanou, nemají tu komunitu,“ reagoval Vondráček.

Reklama

Výběr článků

Načítám