Hlavní obsah

Rážová ještě není zdravá, má stále příznaky koronaviru

Novinky, Klára Beranová
Praha

Zdravotní stav hlavní hygieničky Jarmily Rážové není dobrý. Stále má symptomy koronaviru, a tak zůstává doma. Novinářům to ve čtvrtek sdělil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hlavní hygienička Jarmila Rážová

Článek

„Paní hygienička na tom není úplně dobře z hlediska zdravotního stavu. Není to nic, co by bylo zásadní. Z hlediska průběhu nemoci má ale stále příznaky,” sdělil novinářům Vojtěch.

Rážová tak zůstává doma, odkud podle ministra komunikuje.

Hlavní hygienička Rážová má covid-19

Domácí

Pozitivní výsledek testu se u ní prokázal na začátku září. Kvůli kontaktu s ní šlo do karantény několik desítek lidí. Mezi nimi byl například i ministr zdravotnictví Vojtěch či několik novinářů.

Koronavirus má i šéf ÚZIS. Babiš měl při schůzce respirátor a do karantény nemusí

Koronavirus

V kontaktu s Rážovou byl i premiér Andrej Babiš (ANO). Jelikož měl ale při schůzce s ní respirátor, karanténě se vyhnul.

Dušek je zdravý 

Krátce po Rážové se koronavirus prokázal i u šéfa Ústavu zdravotnictví a statistiky Ladislava Duška. Ten je ale už v pořádku. Ve středu se účastnil téměř dvouhodinové tiskové konference, kde informoval o vývoji epidemie v České republice.

Covid nabral na rychlosti a změnil podobu šíření

Domácí

Ten se v posledních týdnech zhoršuje, počty nových přírůstků v uplynulých dnech trhají rekordy. Ve středu přibylo v Česku 2139 nakažených.

Reklama

Výběr článků

Načítám