Hlavní obsah

Hlavní hygienička Rážová má covid-19

Novinky, ČTK, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hlavní hygienička Jarmila Rážová měla pozitivní test na covid-19. Ve středu to potvrdil mluvčí pražské hygienické stanice. Podle mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriely Štěpanyové je Rážová v domácí izolaci. Podle premiéra Andreje Babiše má Rážová příznaky chřipky, nemá ale teplotu.

Foto: Petr Horník, Právo

Hlavní hygienička Jarmila Rážová

Článek

„Laboratorní výsledek Hygienická stanice hlavního města Prahy obdržela v ranních hodinách dnešního dne a ihned zahájila příslušné epidemiologické šetření,” uvedl ve středu mluvčí pražských hygieniků Zbyněk Boublík. Jméno hlavní hygieničky nesdělil. Zmínil pouze, že „pozitivní osoba” je v domácí izolaci. Rážová podle mluvčí ministerstva pocítila příznaky onemocnění, proto se nechala otestovat.

Rážová byla v minulých dnech v kontaktu s řadou politiků. Hygienici momentálně dohledávají osoby, které byly s Rážovou v delším a bližším kontaktu.

Testy podstoupí lidé, kteří strávili s hlavní hygieničkou více než 15 minut.

Babiš do karantény nemusí. Od Rážové byl včera daleko a měl respirátor

Domácí

Zda jsou ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a další členové vedení resortu v karanténě, mluvčí nezmínila. Vojtěch ve středu zrušil svůj program v Karlovarském kraji právě proto, že byl v kontaktu s člověkem pozitivním na covid-19, sdělil krajský úřad. On i další lidé z ministerstva podstoupí testy.

Ministr Vojtěch měl ve středu navštívit nemocnice v Chebu a Sokolově. Do Chebu sice dorazil, krátce po zahájení návštěvy se ale omluvil a z preventivních důvodů návštěvu ukončil a vrátil se do Prahy. Mluvčí podotkla, že ministr se vrací do úřadu a bude pracovat do výsledků testů sám.

V pondělí se nákaza v ČR potvrdila u rekordních 503 osob.

Ministr Havlíček je v karanténě

Domácí

V karanténě je momentálně například i ministr průmyslu a obchodu stojící i v čele ministerstva dopravy Karel Havlíček (za ANO).

Reklama

Výběr článků

Načítám