Hlavní obsah

Razantní oteplení doprovodí déšť a silný vítr, může dosáhnout až 110 km/h

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počasí v nejbližších dnech nabídne celou škálu podob. Od pátku do neděle bude na celém území foukat velmi silný vítr. Na horách může dosáhnout rychlosti až 110 kilometrů v hodině. Převládat bude zatažená obloha s četnými srážkami, které budou i na horách dešťové.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pátek a v sobotu se navíc dočkáme razantního oteplení, které vyžene odpolední maxima až ke 12 stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

V pátek začne počasí u nás ovlivňovat  teplá fronta. Převládat bude zataženo s deštěm, ve vyšších polohách se bude jednat o srážky smíšené,” uvedla Honsová. Ráno teploty klesnou na čtyři stupně až nulu, přes den se dostanou na tři až sedm stupňů, nicméně  pocitová teplota bude kvůli silnému větru výrazně nižší.

S vydatnými srážkami, které i na horách budou již výlučně dešťové, musíme počítat v sobotu. Ranní teploty budou kolísat v intervalu deseti až šesti stupňů, přes den se dočkáme hodnot mezi osmi a dvanácti stupni. Jak upozornil ČHMÚ, srážky a vysoké teploty budou mít za následek rychlé odtávání sněhu, což může vést k vzestupu hladin zejména menších toků. [celá zpráva]

V neděli začne počasí ovlivňovat studená fronta. Ranní minima klesnou ke čtyřem stupňům až nule, zatímco odpoledne se dostanou k jednomu až pěti stupňům. I nadále bude převládat zataženo s přeháňkami, které budou v polohách nad 400 metrů sněhové.

Úvod příštího týdne přinese velkou oblačnost s ranními teplotami kolem nuly a denními maximy v rozmezí tří až sedmi stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám