Hlavní obsah

Ransdorfova kauza je podobná staršímu případu, v němž také figuroval V. H.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Případ komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa, který byl ve čtvrtek zadržen ve Švýcarsku kvůli zřejmě falešným dokumentům, s nimiž operoval v curyšské bance, je podobný jednomu staršímu případu. Uvedla to v úterý Česká televize.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Miloslav Ransdorf

Článek

Dříve odsouzený podvodník Vladimír Huněk sliboval v roce 2014 lidem peníze, když mu pomůžou získat dědictví po příbuzné ve Švýcarsku.

Pořad Na stopě letos v srpnu uvedl, že Huněk se snažil najít někoho, kdo by mu pomohl dostat se k velkému dědictví, které prý leží zablokované na švýcarských účtech. Předložil prý i poměrně věrohodné dokumenty, že mu peníze opravdu patří. Z dotyčného se zřejmě snažil peníze vymámit s příslibem budoucí odměny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Huňkovy iniciály jsou totožné s těmi, které v neděli uvedl Ransdorf. Tvrdil, že někomu, kdo má iniciály V. H., patří ve Švýcarsku účet a on se měl pokusit navázat s bankou kontakt. Podle ČT Huňka s kauzou spojuje i rok údajného úmrtí imigrantky, po níž měl peníze zdědit.

Huněk odmítl odpovědět ČT na dotaz, zda dal Ransdorfovi nějaké dokumenty.

Ransdorf během dne odmítl, že by naletěl. Tvrdí, že jen někomu šlápl na kuří oko.

Verboval do Iráku

Huněk se v roce 2005 ocitl ve vazbě pro podezření z podvodu. Verboval do Iráku zaměstnance na pozice bodyguardů. Tvrdil, že je navázaný na iráckou ambasádu. Zájemci dokonce cvičili na Zlínsku. [celá zpráva]

Za zprostředkování práce a výcvik inkasoval peníze, žádnou práci v Iráku ale nezajistil. Dříve byl odsouzen kvůli jinému podvodu na dvacet měsíců nepodmíněně. Právě v době, kdy byl ve vězení, se ho prý někdo snažil o dědictví připravit, a proto byly peníze zablokovány, uvedla v srpnu ČT s odkazem na muže, kterého chtěl Huněk v roce 2014 k získání peněz na účtu přesvědčit.

Případ Ransdorf
Europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) zadržela ve čtvrtek švýcarská policie v bance v Curychu spolu se třemi Slováky. V ruce měl falešné dokumenty. Ransdorf tvrdí, že je dostal těsně před návštěvou banky od Slováků. Byl zplnomocněn panem V. H., který má v bance účet, aby místo něj navázal kontakt s bankou. Ta s ním prý nekomunikuje. Proč ho v jednání zastupoval právě on, Ransdorf nevysvětlil. V sobotu dopoledne byl spolu se dvěma Slováky propuštěn, třetí Slovák zůstává ve Švýcarsku ve vazbě. Proti všem čtyřem zadrženým je vedeno trestní řízení kvůli majetkovému deliktu.
Podle pátečních informací slovenského ministerstva vnitra se skupina zajímala o účet, na němž má být 350 miliónů eur.
S vedením KSČM europoslanec nekomunikoval, v úterý vše musel osobně vysvětlit. [celá zpráva]

Související téma

Foto: Petr Horník, Právo

Miloslav Ransdorf

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám