Hlavní obsah

Prima: Pražský zastupitel opilý napadl ženu v tramvaji

Novinky, jov
PRAHA

Radní pátého pražského obvodu Věnek Fořt (ČSSD) se měl v neděli 3. srpna v tramvaji v podnapilém stavu pokusit okrást jednu z cestujících, informovala televize Prima. Policie incident vyšetřuje jako loupež.

Článek

Podle informací Policie ČR se měl dvaačtyřicetiletý opilý muž pokusit vzít v tramvaji ženě batoh. Televize Prima uvedla, že útočníkem měl být sociálnědemokratický radní z Prahy 5 Věnek Fořt.

Ten se k celému případu odmítl vyjádřit a prohlásil, že si na žádný incident nepamatuje. Podle dostupných informací měl muž v těle 2,8 promile alkoholu. Je proto možné, že by případ mohl být překvalifikován z loupeže na výtržnictví, neboť muž byl podle všeho tak opilý, že si skutečně nic nepamatuje.

O incidentu měl být údajně informován i předseda sociální demokracie Jiří Paroubek.

Rath není přznivcem presumpce viny

Místopředseda poslanců ČSSD David Rath o případu slyšel od Novinek poprvé. Podle něj je důležité vyčkat, až budou známá fakta, jak se událost seběhla. Obecně ale uvedl, že takové chování je nepřijatelné u kohokoliv. "Pokud se někdo opije, což se stát může, tak se má kontrolovat natolik, aby nepáchal žádné výtržnosti a neobtěžoval ostatní lidi,“ řekl Novinkám.

"Pokud by to orgány prošetřily a rozhodly, tak pak je teprve čas to řešit na nějaké úrovni sociální demokracie,“ sdělil. "Teprve až bude něco černé na bílém od těchto vyšetřovacích orgánů, tak pak teprve je čas se k tomu vyjádřit,“ doplnil.

Rath není podle svých slov příznivcem presumpce viny, kterou prosazuje šéf ČSSD Paroubek. Na popud předsedy sociální demokracie byla například na základě presumpce viny ještě před skončením vyšetřování vyloučena ze strany kvůli kauze Biolíh bývalá ministerská úřednice Ludmila Schwarzová. Její stíhání ale bylo zastaveno, očištění jména Schwarzové posvětil i Ústavní soud. Nyní se chce do ČSSD vrátit, požaduje navrácení členství.

"Sám za sebe nejsem takovým příznivcem presumpce viny jako je třeba Jiří Paroubek. Jsem v těchto věcech daleko opatrnější a skutečně si myslím, že by ČSSD měla reagovat na tyto věci jen v okamžiku, kdy je jisté, že se takového nepředloženého chování člověk dopustil,“ řekl Novinkám Rath.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám