Hlavní obsah

Prevence civilizačních onemocnění v postcovidové době

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se v Praze uskuteční přednáška na téma Prevence civilizačních onemocnění v postcovidové době. Zúčastní se jí předseda České kardiologické společnosti Aleš Linhart, předsedkyně České onkologické společnosti ČLS JEP Jana Prausová, předseda České diabetologické společnosti ČLS JEP Jan Škrha, místopředseda Sdružení praktických lékařů Jiří Zdražil a náměstek ředitele VZP pro služby klientům Ivan Duškov.

Záznam: Prevence civilizačních onemocnění v postcovidové doběVideo: ČTK

 
Článek

Češi žijí déle, trápí je však civilizační nemoci, tedy onkologické, kardiovaskulární, metabolické a další zdravotní potíže. V případě onemocnění covidem-19 pak jsou tyto potíže jedním z nejrizikovějších faktorů. Jaké jsou ztráty v prevenci civilizačních onemocnění, které koronavirus přinesl, a jak je zacelit?

Program:

Přednášky (10:00 – 11:45)

  • Aleš Linhart: Cíle kardiovaskulární prevence a jejich naplňování v postcovidové době. Jak se vrátit do úspěšné trajektorie?
  • Jana Prausová: Aktuální stav včasného záchytu onkologických onemocnění, význam životního stylu a preventivních prohlídek.
  • Jan Škrha: Předpoklady pro úspěšný boj s obezitou a předcházení diabetu v Česku. Jaká motivace je efektivní?
  • Jiří Zdražil: Podmínky pro prevenci v ordinaci praktického lékaře. Ivan Duškov: Prevence v oblasti duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrie. Možnosti VZP v podpoře preventivního chování pojištěnců.

Přestávka (11:45 – 12:00)

Panelová diskuse za účasti přednášejících (12:00 – 14:00)

Ztráty v prevenci civilizačních onemocnění, které přinesl covid, a jak je zacelit

  • Mezioborové souvislosti, aneb co spojuje jednotlivé odbornosti z hlediska prevence, jak mohou spolupracovat na komplexním přístupu u konkrétní ho pacienta i v rámci celé populace
  • Styčné body mezi odborníky a VZP v oblasti prevence, doporučení odborníkům směrem k využití fondu prevence

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám