Hlavní obsah

Přechod na Strakonické před D4 zmizí

Praha

Ze Strakonické ulice na Zbraslavi zmizí přechod, který řadu let komplikuje dopravu na čtyřproudé komunikaci, která se ve směru z Prahy záhy mění na dálnici D4. Na místě přechodu vznikne lávka, jejíž výstavba přijde zhruba na 70 milionů korun. Plyne to z rozpočtu, který ve čtvrtek schválili zastupitelé.

Foto: Mapy.cz

Přechod na Strakonické nahradí lávka.

Článek

V současné době je na čtyřproudé komunikaci běžný přechod, který vede z ulice K Dálnici do ulice Lesáků, a podle dokumentu je místem častých nehod automobilů s chodci.

„Zároveň je překážkou v plynulosti silničního provozu,” píše se v materiálu. Řidiči tady musí zpomalit z 80 kilometrů v hodině na padesátku.

Na příští rok vyčlenilo město v rozpočtu pět milionů korun na zahájení projektové dokumentace lávky a potřebné průzkumy.

Technická správa komunikací (TSK) nedaleko přechodu nedávno zbourala silniční most, který začínal ve směru z Prahy sjezdovou rampou a vedl přes Strakonickou směrem k ulicím K Výtopně a Za Opusem. Byl v havarijním stavu. Na jeho místě by měl být do září příštího roku postaven most nový.

Foto: Mapy.cz

Přechod v Lipské ulici cestou na letiště.

Z hlediska řidičů je podobně absurdní přechod v Lipské ulici, jak se jmenuje pražský okruh předtím, než se změní na D7 u letiště Václava Havla. Na čtyřproudé komunikaci je uprostřed polí náhlé zpomalení na rychlost 50 km v hodině kvůli přechodu pro chodce a posléze začíná dálnice D7.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám